Takk for maten
En podkast av Kristoffer Torheim / heru - Tirsdager
Kategorier:
28 Episoder
-
Knut Skinnes - Fra setra til selvforsyning, ressursutnyttelse og hva du og jeg kan bidra med for norsk mat
Publisert: 1.10.2024 -
Halvar Ellingsen - Kvitnes Gård, lokale råvarer og bløffen matnasjonen Norge
Publisert: 24.9.2024 -
Steinura gård - Fra sjø til gård, ammekyr i nord, de første 5 årene, og (nesten) alt om norsk landbrukspolitikk
Publisert: 17.9.2024 -
Fonn-Holand - Fra Barcode til Engeløya, alt om mandelpoteter, livet som gründerbonde, skjønnhetstyranniet, potet-gin, og hvorfor nordnorske gulrøtter smaker bedre
Publisert: 10.9.2024 -
Kari-Anne - Reisen til og fra Røst, viktigheten av beitedyr, slottemarker, tørrfisk, og det nye livet som kystbonde på Nesøya
Publisert: 3.9.2024 -
Astrid Regine Nässlander - Om Astrid og matreisen hennes, Høst matverksted & viltmottak, råvaren elg, Manshausen, og hvorfor det er du og jeg, og ikke matindustrien, som må ivareta norsk matkultur
Publisert: 27.8.2024 -
Vega Delikatesser - Om Kato, foredling av fiskeprodukter, når fisk smaker best, eksport av fisk, dagligvarekjedene og hylleplasser, laks og grunnrenteskatt, og forskjellen mellom rødsei og seilaks
Publisert: 20.8.2024 -
Stavsmarken - Norsk griseproduksjon, pølsemakeriet, brannen, den nordnorske bonden, Nortura og kampen mot de 3 store, og hvordan det er å drive med gris i 2024
Publisert: 13.8.2024 -
Grindal Ysteri - Seterdrift, ulike pasteuriseringsgrader, mangfold i norsk ost, biologisk mangfold i kulturlandskap og hvorfor vi har verdens fineste melk
Publisert: 6.8.2024 -
Grinder gård & Grøntkollektivet - Alt om potet, litt om gulrot, pakkeri, norsk jordbær, import og toll, bærekraft for Andreas, fremtiden for norsk landbruk, og hva det koster å starte en potetgård
Publisert: 24.6.2024 -
Jørgen Ravneberg - Kvaliteten på norske råvarer, den norske sesongen, fra oppvaskhjelp til 3* i Paris, det å kjøpe hele dyr, kokkers rolle innen mat og hvordan skille mellom en god eller dårlig råvare
Publisert: 17.6.2024 -
Solhatt - Historien til Solhatt, norsk frøproduksjon, viktigheten av genetisk variasjon, hybridsorter og åpne sorter, internasjonale frøselskap og om fra frø til bord
Publisert: 10.6.2024 -
Delås gård - Veien fra by til gård, hvordan få barna med, helheten i drifta, selvberging, de fantastiske beitedyra, leve i sesong, hvorfor de elsker livet som bonde, og det å ta ansvar med stor a.
Publisert: 3.6.2024 -
Fredheim Gård - Om Louise og gården, norske fryste grønnsaker, prisforhandling, gårdsbutikken, viktighet av kårfolk og foreldre, verpehøner og eggproduksjon, og den norske eggkrisen
Publisert: 27.5.2024 -
Holen gård - Utmark spesial - Om Eivind og gården, utmarksbeite og virtuelle gjerder
Publisert: 20.5.2024 -
Ut på tunet med Kjersti og Arne Wilhelm - Oversikt over tunet, urteferment, vi hilser på sauene, startskuddet til våronna, vekstdekket, kyrne, og samspillet mellom kubæsj og mikrolivet i jorda
Publisert: 16.5.2024 -
Opaker Gård - Reisen til økologi, samspillet på gården, robust matproduksjon, bruken av utmark, det å spise sesongbasert, matmakt og hvorfor det er deg og meg som burde kjempe for den norske bonden
Publisert: 13.5.2024 -
Trøndelag Sankeri - Fra kontor til skogen, hvordan han bygde opp bedriften direkte mot kokker, sesongen til en fulltidssanker, sanking og bærekraft, og hvordan bli level 40 soppsanker på 5 minutter
Publisert: 6.5.2024 -
Elset Gård - Om gården, norsk kasjmirgeit og ammegeit, virtuelle gjerder, Trøndelag som matregion, pleie av kulturlandskap, og utleie av geit som inntekt
Publisert: 29.4.2024 -
Ut på tunet med Nora Sandberg - Kalvehytter, plansilo, traktor, møkkum, jordene og mjølketanken
Publisert: 25.4.2024
Vil du lære mer om norsk mat? Bli med meg når jeg reiser rundt og møte bønder, kokker, ystere, fiskere, foredlere, forskere og ildsjeler for å lære mer om norsk mat 🥕 Målet er å lære mer om norsk mat, om de ulike råvarene som produseres i Norge, hva vil det si å drive en gård, de ulike driftsformene, det store systemet, og for å finne ut av du og jeg kan gjøre for å sikre norsk mat fremover. Annonser, samarbeid eller gjester: [email protected]