Takk for maten

En podkast av Kristoffer Torheim / heru - Tirsdager

Tirsdager

Kategorier:

31 Episoder

  1. Homlagarden – Fra egg til økologisk kalkun & kylling i butikk

    Publisert: 22.10.2024
  2. Prestholt Ysteri - Norsk melkegeit, geitost og viktigheten av stølsdriften

    Publisert: 15.10.2024
  3. Johanne Kjuus & Tine - Norsk melk og bærekraft, klimasmart fôr & metanhemmere, og ernæring & de nye kostholdsrådene

    Publisert: 8.10.2024
  4. Knut Skinnes - Fra setra til selvforsyning, ressursutnyttelse og hva du og jeg kan bidra med for norsk mat

    Publisert: 1.10.2024
  5. Halvar Ellingsen - Kvitnes Gård, lokale råvarer og bløffen matnasjonen Norge

    Publisert: 24.9.2024
  6. Steinura gård - Fra sjø til gård, ammekyr i nord, de første 5 årene, og (nesten) alt om norsk landbrukspolitikk

    Publisert: 17.9.2024
  7. Fonn-Holand - Fra Barcode til Engeløya, alt om mandelpoteter, livet som gründerbonde, skjønnhetstyranniet, potet-gin, og hvorfor nordnorske gulrøtter smaker bedre

    Publisert: 10.9.2024
  8. Kari-Anne - Reisen til og fra Røst, viktigheten av beitedyr, slottemarker, tørrfisk, og det nye livet som kystbonde på Nesøya

    Publisert: 3.9.2024
  9. Astrid Regine Nässlander - Om Astrid og matreisen hennes, Høst matverksted & viltmottak, råvaren elg, Manshausen, og hvorfor det er du og jeg, og ikke matindustrien, som må ivareta norsk matkultur

    Publisert: 27.8.2024
  10. Vega Delikatesser - Om Kato, foredling av fiskeprodukter, når fisk smaker best, eksport av fisk, dagligvarekjedene og hylleplasser, laks og grunnrenteskatt, og forskjellen mellom rødsei og seilaks

    Publisert: 20.8.2024
  11. Stavsmarken - Norsk griseproduksjon, pølsemakeriet, brannen, den nordnorske bonden, Nortura og kampen mot de 3 store, og hvordan det er å drive med gris i 2024

    Publisert: 13.8.2024
  12. Grindal Ysteri - Seterdrift, ulike pasteuriseringsgrader, mangfold i norsk ost, biologisk mangfold i kulturlandskap og hvorfor vi har verdens fineste melk

    Publisert: 6.8.2024
  13. Grinder gård & Grøntkollektivet - Alt om potet, litt om gulrot, pakkeri, norsk jordbær, import og toll, bærekraft for Andreas, fremtiden for norsk landbruk, og hva det koster å starte en potetgård

    Publisert: 24.6.2024
  14. Jørgen Ravneberg - Kvaliteten på norske råvarer, den norske sesongen, fra oppvaskhjelp til 3* i Paris, det å kjøpe hele dyr, kokkers rolle innen mat og hvordan skille mellom en god eller dårlig råvare

    Publisert: 17.6.2024
  15. Solhatt - Historien til Solhatt, norsk frøproduksjon, viktigheten av genetisk variasjon, hybridsorter og åpne sorter, internasjonale frøselskap og om fra frø til bord

    Publisert: 10.6.2024
  16. Delås gård - Veien fra by til gård, hvordan få barna med, helheten i drifta, selvberging, de fantastiske beitedyra, leve i sesong, hvorfor de elsker livet som bonde, og det å ta ansvar med stor a.

    Publisert: 3.6.2024
  17. Fredheim Gård - Om Louise og gården, norske fryste grønnsaker, prisforhandling, gårdsbutikken, viktighet av kårfolk og foreldre, verpehøner og eggproduksjon, og den norske eggkrisen

    Publisert: 27.5.2024
  18. Holen gård - Utmark spesial - Om Eivind og gården, utmarksbeite og virtuelle gjerder

    Publisert: 20.5.2024
  19. Ut på tunet med Kjersti og Arne Wilhelm - Oversikt over tunet, urteferment, vi hilser på sauene, startskuddet til våronna, vekstdekket, kyrne, og samspillet mellom kubæsj og mikrolivet i jorda

    Publisert: 16.5.2024
  20. Opaker Gård - Reisen til økologi, samspillet på gården, robust matproduksjon, bruken av utmark, det å spise sesongbasert, matmakt og hvorfor det er deg og meg som burde kjempe for den norske bonden

    Publisert: 13.5.2024

1 / 2

Vil du lære mer om norsk mat? Bli med meg når jeg reiser rundt og møte bønder, kokker, ystere, fiskere, foredlere, forskere og ildsjeler for å lære mer om norsk mat 🥕 Målet er å lære mer om norsk mat, om de ulike råvarene som produseres i Norge, hva vil det si å drive en gård, de ulike driftsformene, det store systemet, og for å finne ut av du og jeg kan gjøre for å sikre norsk mat fremover. Annonser, samarbeid eller gjester: [email protected]