Takk for maten

En podkast av Kristoffer Torheim / heru - Tirsdager

Tirsdager

Kategorier:

31 Episoder

  1. Trøndelag Sankeri - Fra kontor til skogen, hvordan han bygde opp bedriften direkte mot kokker, sesongen til en fulltidssanker, sanking og bærekraft, og hvordan bli level 40 soppsanker på 5 minutter

    Publisert: 6.5.2024
  2. Elset Gård - Om gården, norsk kasjmirgeit og ammegeit, virtuelle gjerder, Trøndelag som matregion, pleie av kulturlandskap, og utleie av geit som inntekt

    Publisert: 29.4.2024
  3. Ut på tunet med Nora Sandberg - Kalvehytter, plansilo, traktor, møkkum, jordene og mjølketanken

    Publisert: 25.4.2024
  4. Nora Sandberg - Om gården, det å være kufluencer, melkekrisa i fjor, økonomi for melkeprodusenter, hvorfor det er viktig å delta lokalt, og hva som skal til for at hun forsetter som melkeprodusent

    Publisert: 22.4.2024
  5. Eiker gårdsysteri - Ida og Even's reise til gards, om gården, ost og ysting, jobben som ligger bak ost, avl, jordbrukspolitikk, og hvilken traktor som er best

    Publisert: 15.4.2024
  6. Seljemo Gård - den medieskapte tidsklemma, grønnsaksproduksjon nord for polarsirkelen, den nord-norske bonden, det å satse, sauedrift, og hvorfor sauebønder får så dårlig betalt for vær

    Publisert: 8.4.2024
  7. Haneborg Gård - Selvplukk av norsk mais, gårdsbutikk, mangfoldig grønnsaksgård, ugraskampen og utfordringer norske grønnsaksproduksjon står ovenfor

    Publisert: 1.4.2024
  8. Heinrich Jung - Matkorn, artstilpasset dyrevelferd, hvorfor han drifter økologisk og med 4 ulike produksjoner, det at kjøtt er ikke kjøtt, og importerte antibiotikaresistente bakterier

    Publisert: 25.3.2024
  9. Dyster Gård - Hva er en urgård, kjøttproduksjon, jordhelse, direktesåing, det å ha eget slakteri, og om hvorfor kjøttet smaker bedre når dyret er mindre stresset

    Publisert: 18.3.2024
  10. Fredskjær Gård - Fra by til gård, norske vindruer, salg av grønnsaker, billig mat, gårdsøkonomi, måneskinnsbønder og matsvinnet ingen snakker om

    Publisert: 11.3.2024
  11. Bergsmyrene Gård - Hva er en biodynamisk gård, jordhelse, generasjonskifte, dyrevelferd, og hvordan det er å jobbe med norges beste kokker

    Publisert: 4.3.2024

2 / 2

Vil du lære mer om norsk mat? Bli med meg når jeg reiser rundt og møte bønder, kokker, ystere, fiskere, foredlere, forskere og ildsjeler for å lære mer om norsk mat 🥕 Målet er å lære mer om norsk mat, om de ulike råvarene som produseres i Norge, hva vil det si å drive en gård, de ulike driftsformene, det store systemet, og for å finne ut av du og jeg kan gjøre for å sikre norsk mat fremover. Annonser, samarbeid eller gjester: [email protected]