Opaker Gård - Reisen til økologi, samspillet på gården, robust matproduksjon, bruken av utmark, det å spise sesongbasert, matmakt og hvorfor det er deg og meg som burde kjempe for den norske bonden

Takk for maten - En podkast av Kristoffer Torheim / heru - Tirsdager

Kategorier:

I ukens episode har jeg tatt turen til Opaker gård. Der driver Kjersti og Arne Wilhelm en allsidig gård med fokus på samspill mellom flere ulike produksjoner. Gården drives økologisk og regenerativt, og de er ansett som en ledestjerne innenfor økologi og regenerativt landbruk innen norsk landbruk. For alt de har gjort, og alt de gjør - så vant de Debioprisen i fjor , og er også inspirasjonsbonde for Økoløftet. I episoden får du høre oss snakke om reisen deres fra konvensjonell til økologisk, samspillet mellom mikro og makro på gården, hva robust matproduksjon er for dem, i hvilke kanaler de selger råvarene sine, hvordan de bruker utmarka, litt om sanking og nyttvekster, urkorn, det å spise sesongbasert, matsystemet, og hvorfor det er forbrukerne som burde kjempe for norsk mat og den norske bonden. God fornøyelse!