#189. Mat, helse og veien til bedre livskvalitet. Med Gry Hammer.

Leger om livet - En podkast av Lege Annette Dragland & Acast - Tirsdager

Gry Hammer er forfatter og har fordypet seg i matens betydning for helse og livskvalitet. Hun brenner for å formidle kunnskap om tradisjonell mat som langtidskokt kraft og fermenterte produkter, og hun er opptatt av å se mennesket og jorden som en helhet – en sammenheng hun mener er avgjørende for både helse og bærekraft. Gjennom sin egen helsereise har hun testet ut mange dietter i jakten på bedre helse, men konkluderer at: «Ingen diett har gjort meg mer robust enn våre forfedres matskatter.»I episoden snakker vi blant annet om hvordan vi kan lage næringstett mat, nære oss og de rundt oss på en god og enkel måte og hvorfor maten har så stor betydning for helsen vår.Vi dykker også ned i temaer som: Livskvalitet – og hva legger samfunnet i dette begrepet? Hvordan kan vi fermentere mat og koke kraft? Hvordan har kreftdiagnosen påvirket livet hennes og hennes tilnærming til helse? Hvordan kan vi få det bedre til tross for de utfordringene og lidelsene vi møter på?For mer fra Gry Hammer: https://gryhammer.no/https://www.instagram.com/gryhammer/Ønsker deg en fin dag!Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.