#26 Fra ME til kjernekraftverk. Med Kjersti Rinde Omsted

Gry Hammer Podcast - En podkast av Gry Hammer - Onsdager

Kjersti Rinde Omsted er bonde, bioingeniør og alt-mulig-kvinne og en jeg har sparret med i årevis om matsystemer, økologi, mobile slakteri, menneskets helse og jordas helse. Hun har bodd på gård hele livet og  driver Opaker Gård i Solør sammen med mannen sin.  I denne episoden lover jeg deg at du vil lære og se sammenhenger som du kanskje ikke har tenkt over før.I episoden snakker vi om:Kjersti sin unik helsereise som har gått parallelt med en enorm omlegging av gårdsdriften, fra en vanlig konvensjonelt drevet gård med produksjon av potet og korn- og til økologisk og regenerativ drift.Hvordan Kjersti var kasteball i helsevesenet og fikk mange ulike diagnoser i løpet av ett år.Hvordan endring av matvaner har endret livet til Kjersti.Hvordan hun regulerer nervesystemet.Kaffe, good or bad?Hvordan de slakter dyra på gården.Hvordan vi kan spise hele dyret.Den smarteste barnematen.Hvordan få et bedre forhold til mat og mindre matsvinn.Hva mener Kjersti med at vi må spise mat uten ingrediensliste?Hvordan spise ut fra hvor du bor.Små grep som kan gjøre stor forskjell på dagens matsystem og fremtidens matproduksjon.Hva du som forbruker kan gjøre for å endre matsystemet.Norsk matberedskap.Opplevelsen av å sitte bakerst i bussen den gang de var konvesjonelle bønder.Nettverksbygging og Opaker Gård sine samarbeidspartnere.Hafjell slakteriRekoLandbrukts økoløft og inspirasjonsbønder.Kjerstis framtidsvisjon.Oppskrift på vidunderlige blåbærsaus fra Opaker Gårds og Kjerstis unike kjøkken8 dl frosne blåbær2 dl frosne tyttebær2 dl rørsukker2 dl viltkraft2 dl vann1 ts uraffinert salt1/2 ts pepper2 ss finhakket timian (1 ts tørket)2 ss finhakket rosmarin (1 ts tørket)2 fedd finhakket hvitløkI sausen kan du bruke både blåbær og tyttebær, eller kun blåbær. Ta det du har.Ha blåbær, tyttebær og sukker i en gryte. Kok til det begynner å tykne. Tilsett kraft, vann krydder og hvitløk. Kok det hele på svak varme i ca 1 time til en tykk saus. Smak til med salt, pepper og litt sukker. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Visit the podcast's native language site