#119 Kari Gåsvatn, om genmodifisert mat og diffus kjøttdebatt

Gry Hammer Podcast - En podkast av Gry Hammer - Onsdager

Kari Gåsvatn er folkeopplyser, mangeårige kommentator i avisa Nationen og forfatter av bøkene Geriljahagen og Matmakt over genene. Sistnevnte bok kom ut høsten 24 og er et viktig bidrag til vår forståelse av matproduksjon og genmanipulering.I tillegg til å snakke om genmodifisert mat og hva det er så snakker vi også om:• Hvorfor er matberedskap er så viktig• Hvorfor ta tilbake maten til lokalsamfunnet og demokratiet og ikke overlate maten til de store konserna• Hva mener Kari med at vi må demokratisere maten• Genteknologi handler om matmakt på få hender• Hva skjer om vi ikke lengre må merke genmodifisert mat• Hvorfor er merking av mat så viktig• For eller mot rødt kjøtt er en fordummende debatt• Hvordan ha en stemme i den offentlige debatten uten å bidra til polarisering• Kari forteller om oppveksten sin, og hvorfor hun valgte å vie sitt journalistiske arbeid til å skrive om det industrielle landbruket• Megakjøtt og megafjøs • Karis forsvarstale for kua• Møkkabillens viktighet• Patent som hindrer avl på bærekraftige planter... og mye merTilbudene på ekstraktene finner du på www.gryhammer.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Visit the podcast's native language site