201. FRØOLJER & FARLIG FETT: sykdom, vekt, gener, omega 3 og 6, blodsukker og mitokondrier Dr. Cate Shanahan (English)

Biohacking Girls - Din podcast for optimal helse - En podkast av Core Balance & Bauer Media - Mandager

I dag har vi en grundig samtale med Dr. Cate Shanahan. Hun har virkelig fordypet seg, studert og jobbet med forbindelsen mellom vegetabilske oljer og helse. Hun er en ledende autoritet i ernæring og menneskelig metabolisme med over 20 års klinisk erfaring, Hun slet selv med helseproblemer mye grunnet maten hun spiste. Dette ledet henne på en reise i ernæring rundt om i verden. Hennes studier er beskrevet i boken: "Deep Nutrition". Dette er en ernæringsguide som utforsker hvordan tradisjonelle dietter kan forebygge og reversere sykdommer og samtidig fremme optimal helse. Den understreker viktigheten av hel, næringsrik mat og gir praktiske råd for å forbedre kosthold og livsstil.Dr Cate har også skrevet boken: "The Fatburn Fix". Her lærer hun oss hvordan industrielt produserte vegetabilske oljer akkumuleres i kroppsfettet vårt og forstyrrer kroppens energiproduserende systemer. Dette kan drive matavhengighet samtidig som det gjør det nesten umulig å kontrollere vekten vår. Oljene og den ultraprosesserte maten må ut av vårt daglige kosthold og dette er tema i dag. Vi snakker litt om Dr Cates morgenrutiner og hva hun jobber med om dagen, før vi går inn i:Hvorfor Cate gikk inn i dette med ernæring, hva skedde etter 2. verdenskrig?Cate forteller sin personlige historie og hvordan hun ble frisk gjennom å endre hva hun spiste, en tradisjonell diett med hel matHvorfor er vegetabilske oljer så ille for oss? "The hateful 8" oljene. nå spiser vi veldig mye av disse oljene.Hva skjer med fertiliteten vår? Hvorfor har så mange problemer med å få barn.Hvordan oljene forandrer genetikken vår.Hvorfor det er mye feilinformasjon vedrørende kosthold.Hvorfor store institusjoner prøver å få Cate til å slutte å spre budskapet.Flere typer fett, enumettet , flerumettet og mettet, hva skjer med de forskjellige når vi lager mat og når vi inntar dem.Er omega 3 fettsyrer egentlig så bra? Det er en ubalanse i ratioen, omega 3 oksiderer og reagerer med oksygenHvorfor Omega 3 oljer er så ustabile?Hvordan oljene skaper inflammasjon overalt i kroppen vår, organer, hjerneHvor mye umettet fett vi spiser i forhold til tidligere, vi bygger kroppen på feil grunnlag, skaper inflammasjonHvordan vi vet hva som er for mye av disse oljene?"The hateful 8" - er alle disse 8 like ille?Rapsolje og hvorfor denne blir salgspropagandaKan vi stole på kliniske studier?Mitrokondrier og vektnedgang, hvordan henger dette sammen?Hvorfor umettet fett ikke kan produsere energi, årsak til insulin resistensKeto og insulin resistens, hvorfor det er utfordringerHvilke frukt er best for blodsukkerHva betyr det at oljen oksidererHva hovedingrediensene er i ultraprosessert mat, veldig dårlig kvalitetHva skjer med huden vår i solen når vi spiser veg oljerVegetabilske oljer i kroppskremer og supplementer og hormonterapi?Hvilke oljer og fettkilder er "godkjent" for matlaging og som Dr Cate bruker selvTrenger vi antioksidanter til/i matlaging? forskjellige typer antioksidanterDe 5 helsestegene fra boken "the Fatburn Fix"Hvordan ser fremtiden ut? Hva kan vi gjøre?Hjemmeside: https://drcate.comInstagram:https://www.instagram.com/drcateshanahan/FB: https://www.facebook.com/DoctorCate/Biohacking Weekend:https://www.kongresspartner.no/no/biohacking-weekend-one-day-event-2024